EN İYİ DİYETİSYENLER

blog yazısı ekle !

EN İYİ DİYETİSYENLER

EN İYİ DİYETİSYENLER

Diyet; kişiye özel uygulanan beslenme programıdır. Kişiye özel olmasının arkasında çeşitli nedenler vardır. Bu nedenler; cinsiyet, yaş, kilo, boy, çalışma ortamı ve koşulları, beslendiği gıdalara ve varsa hastalık durumu gibi oldukça geniş bir alanı kapsayabilmektedir. Diyet ile kişi aç kalmadan veya çok fazla yemek yemeden kısacası dengeli beslenme programına sahip olur.


Diyetisyen; diyet listesini hazırlayan uzman kişidir. Diyetisyenler bir toplumun sağlıklı ve rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için kişilere besinleri hazırlarken veya pişirirken vitamin- minerallerinden yüksek oranda nasıl faydalanmaları gerektiği konusunda bilgilendirir. Diyetisyenlerin görev alanı oldukça geniştir. Diyetisyen sadece kişiye veya belirli bir topluma değil bir ülkenin nasıl beslenmesi gerektiği hakkında planları hazırlar ve uygulanması ile sonuçları yakından takip eder.

Ülkemizde Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere dünyada da kişilerde görülen obezite sorunun sıklaşması, türlü türlü hastalığı da beraberinde getirmektedir. Obezite ile kişini vücudundaki yağ oranın aşırı ve kontrolsüz artmasıdır. Obezitenin başında sağlıksız besinlerin tüketilmesi, aşırı yeme, yanlış saatlerde yemek tüketme gibi sebepler gelmektedir. Yetersiz hareket gibi başka faktörler de vardır.

İşte obezite gibi beslenmeye bağlı hastalıkların tedavisinin başında diyet tedavisi gelmektedir. Ankara da en iyi diyetisyenler ile programlar hazırlanır.


devamını oku... Adres: Tunalı Hilmi Caddesi Kuğulu İşhanı B Blok 123/151 Kavaklıdere-Ankara


Ankara da En İyi Diyetisyenlerin Hazırladığı Diyet Programının Amacı Nedir?

Kişinin aşırı kilosunun temel sebebi olan yağ depolarını boşaltmaktır. Bunu enerji açığı ile başarmaktalar. Bilinçsiz ve diyetisyen desteği alınmadan yapılan diyet programları yağ depolarının yerini kas kütlelerinin erimesine ve organların hasarına neden olacaktır.

Yine bilinçsiz yapılan diyetlerde öğün atlamalara sık rastlanmaktadır. Bu durum çok etkili olduğu yaygın bir inanış olsa da aslında tamamen yanlışlar ile doludur. Aç geçirilen günler kişileri yemeğe daha fazla çekmekte ve sindirimin tembelleşmesine neden olmaktadır.

Diyetisyenlerin ayarlayacağı besin listesi ile kişinin günlük vitamin ve mineral ihtiyacı karşılanan besinlere geniş yer verilmektedir. Bir öğünde alınacak bir günlük kalori üç öğüne dağıtılarak kişiler aç kalmaktan kurtarılmaktadır. Böylece yiyerek geçirilen öğün ile kişi hem karnını doyuracak hem de açlık hissini. Böylece acıkmadan yemeden şikâyet edenlerin bu sorunu ortadan kalkmış olacaktır.

Ankara da En İyi Diyetisyenlerden Beslenme Tavsiyeleri Nelerdir?

  • Bir gün öğüt atlamadan geçirilmelidir. Ölçülü ve sık yiyerek bu kriter yerine getirilmiş olacaktır. Bir günde sadece üç öğün var diye düşünülmemelidir. Ara öğünler ile bu sayı altıya kadar çıkarılabilir.
  • Günün en önemli öğünü olan kahvaltı ile güne başlamak gerekir. Protein ve vitamin dolu besinler gün içerisinde enerjinizi karşılayacaktır.
  • Süratli yenilen yemekler besinlerin tam çiğnenmeden yutulması demektir. Bundan dolayı yemekler iyice çiğnendikten sonra yutulmalıdır.
  • Yemek yemek için tercih ettiğiniz ortamda dikkatinizi başka bir şeye yönlendirmeyin. Sadece porsiyonunuza odaklanın.
  • Tüketilen su miktarı da besinlerin kolay tüketimini sağlar. Ancak suyun ne kadar tüketilmesi gerektiği konusunda çeşitli söylentiler vardır. Ancak vücudun ihtiyacı olan suyu idrarın renginden anlaşılmaktadır. Yani açık renkli olması gerekir.
  • Kalorice zengin besinler, şeker içeren gıdalardan uzak durun. Çok fazla yağ içeren besinler yerine daha hafif besinler tüketilmelidir.
  • Yukarıdaki besinler yerine meyve ve sebze ile öğünlerin dolu dolu geçmesi sağlanabilir. Vitamin, mineral ihtiyacı karşılanır.
  • Esmer undan hazırlanan ekmekler tüketilmelidir.
  • Yemeklerin yağını azaltın. Kullanılan yağ için bitkisel olanlar tercih edilmelidir.
  • Yağda kızartma besinlerin daha fazla yağ çekmesi demektir. Bunun yerine fırın, haşlama gibi yöntemler kullanılmalıdır.
  • Yoğurt, ayran, süt, peynir, kaşar peynir gibi ürünlerin içerisindeki yağ oranı az olanlar tercih edilmelidir.

Hayatımızın belirli dönemlerinde diyetisyenlere başvurmuşuzdur. Ama hangi diyetisyen insanın sağlığına önem vermektedir? Hangi etkili program ile kişinin ulaşmayı hedeflediği kiloya sağlıklı bir şekilde ulaştırır? Gibi sorular diyetisyenlerin yetkisini ve sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi belirlemektedir.

Ankara da En İyi Diyetisyenlerin Özellikleri Nelerdir?

  • Beslenme merkezleri gibi kurumsal kimliğe sahip yerlerde veya hastane gibi yerlerde görev yaparlar.
  • Bireylere belirli testler uyguladıktan sonra vücudu analiz eder ve bu yapıya uygun program hazırlanmaktadır. Kan şekeri, triot bezi, su oranı, kolesterol, yağ oranı gibi testleri kapsamaktadır.
  • Sadece zayıflama değil doğru nasıl beslenilir veya aşırı zayıflar nasıl sağlıklı kilo alır gibi konularda da yardımcı olmaktadır.
  • Oluşturulan beslenme programlarının sonuçları diyetisyenler tarafından takip edilmektedir. Yetersiz görüldüğü takdir de yeni programlar oluşturulabilir.
İnsanlar arasında diyetisyenin sadece aşırı kilo vermede yardımcı olan kişi olarak görülmektedir. Bu inanış yanlıştır. Yukarıda Ankara'da en iyi diyetisyenlerin ortak özelliklerinden bahsederken beslenme programları oluşturduklarını belirttik. Ve bir kez daha altını çizelim. Diyetisyenler beslenme programı oluşturan uzman kişilerdir. Yani besinlerin kalorisini belirlemek, birbirini dengeleyen besinlerin listesini yaparak insanın ihtiyaç duyduğu bir günlük kalori miktarını belirlemek, yanlış beslenme alışkanlıklarından kurtararak doğru alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak gibi daha birçok görevi vardır.

Ankara'daki en iyi diyetisyenlerin oluşturduğu programlar ile obeziteye karşı savaş başlatılmıştır. Böylece insanların bilgilenmesi ile paketlenmiş gıdalardan, şekerli gıdalardan uzaklaşmaları sağlanmaktadır. Onun yerine sebze ve meyve ağırlıklı besinlere yönelme başlamıştır.

Ankara'daki en iyi diyetisyenlere olan ilgi çığ gibi büyümektedir. Sadece obeziteden mustarip olanlar değil bu soruna yakalanma riski bulunanlar da önceden tedbirini almaktadır. Böylece daha bilinçli bir toplum oluşmaktadır. Dünyayı etkisi altına alan bu sorun ülkemizde Ankara'daki en iyi diyetisyenlerin çalışma ve araştırmaları ile en aza indirmek hedeflenmektedir.

Fiziksel olarak hedeflediğiniz amaca ulaşmanızın yanı sıra bu süreçte ihtiyaç duyulan psikolojik destek de her zaman önemlidir. Diyetisyeniniz hem beslenme uzmanınız hem de yaşam koçunuz olacaktır. Böylece olası moral bozukluklarını diyetisyeniniz müdahale ederek gereken cesareti ve motivasyonu sağlayacaktır. Bu durum da beslenme programı kesintiye uğramadan sonuna kadar devam ettirebilirsiniz.