EN İYİ AİKİDO SALONLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ AİKİDO SALONLARI

EN İYİ AİKİDO SALONLARI

Aikido: üç uyumlu kelimenin birleşmesi ile oluşan bir sözcüktür. Bu kelimeler ai, ki ve do'dur. Ai; mutluluk, entegrasyon anlamında, ki; enerji, do; yöntem, yol anlamlarına gelmektedir. Aikido, bireyin bedenini tanıyarak enerjisini ve kuvvetini doğadan alarak güç kazanmanın yoludur. Japonya kültürünün modern dövüş sanatıdır.

Aikido da kişi dövüş ve savunma teknikleri yani bedensel antrenmanların yanı sıra kişinin kendi enerjisi ve doğanın enerjisi ile Nirvana'ya ulaşmaktır. Yani, Aikido ile zamanını değerlendiren kişiler sadece tehlikelere karşı koyma, sorunların üstesinden gelme gibi sorunlara çözüm aramak ile sınırlandırmamalıdır. Aynı zamanda motivasyon ve hayat enerjisini artırarak olumsuz düşüncelere karşı da savaşmayı öğrenir.

Bee Gym

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi 1209. Sokak 3/A Avlu Sitesi Gölbaşı - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Spor Mektebi Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi Başkent Bulvarı 2372. Sokak No:2 (Botanik Metro Durağı) Batıkent Uğur Okulları Yenimahalle - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Fit Life Gym

Keçiören

devamını oku... Adres: Yükseltepe Mahallesi 2107. Cadde 3/l Keçiören - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara


Aikido Severlerin Dövüş Sanatındaki İsmi


Yukarı da bahsettiğimiz aikido hakkında temel bilgileri yaşamış deneyimlemiş, zamanının büyük çoğunluğunu aikido egzersizlerinde harcamış kişilere aikidoka denir. Her spor dalında veya dövüş sanatında o alana özgü bir isim verildiği gibi aikido da bu unsur atlanmamıştır.

Aikodo'nun Bilinmeyen Yönleri İle Tarihsel Gelişimi

Aikido ilk kez morihei ueshiba tarafından oluşturuldu. morihei ueshibanın ailesinin yaşadığı zorluklar ve çeteler tarafından maruz kaldığı itilmişlikler yaşamıştır. Bunun sonucunda morihei ueshiba, güçlü ve çevik olmak için uzun uzun düşünmeye başladı. Diğer uzak doğu dövüş sanatları ile ilgilenerek bedensel gücünü artırmaya başladı. Ancak çalışmaları yeterli görmeyen morihei ueshiba, farklı yollar aramaya başladı. Bedensel gücünün ve kondisyonun yanı sıra huzuru ve mutluluğu aramak için kendini dini incelemelere yöneldi. Yani aikido yavaş yavaş oluşmaya başlamıştı. Fiziksel güç ile dini, siyasi görüşlerini birleştirerek Japonya da yeni bir dövüş sanatı doğdu.

Günümüzde aikido diye adlandırdığımız bu dövüş sanatı eskiden aikibudo veya aikinomichi olarak adlandırılmıştır. Şimdilerde ise Ankara'daki en iyi aikido salonlarında aikido dersleri alabilmek mümkündür.

Japonya da sadece bir spor olarak görülmedi. Aynı zamanda okullarda derslerine ve spor eğitimlerine konu olmaktadır. Aikido, Japonya da doğdu ancak zamanla ülke sınırlarını aşmayı başardı. Farklı kültürlerde de merak uyandırdı. Estetik teknikleri ve singin felsefesi ile Avrupa dünyasının büyük merakı ile karşılaştı.

Aikido Nasıl Yapılır?

Zor ve teknik bilgi gerektiren hareketlerden önce aikido selamlama ve duruş tarzını öğrenmek gerekir. Basit ve önemsiz gibi görünen bu hareketler aikidonun sonraki hareketlerine hazırlamaktadır ve rakibine saygı ifadesini göstermektedir. Yumruk, tekme hareketleri ve bedenin belirli bölümleri ile aikidonun esnek ve zarif hareketlerinin esas hareketleridir. Aikidonun temel hareketleri:

  • Giriş hareketi ayağın bir adım ileri atılmasıdır. Teknik ismi irimidir.
  • Vücudun esnekliği ile 180 derece dönmesi için ağağın bir dım geriye atılarak destek alınması. Teknik ismi ile tenkan.
  • Bacakların ve hareketlerin çok seri hareketleri içerisinde diz kapakları ile yürümek diğer bir temel harekettir. Teknik ismi shikkodur.
  • Vücudun duruş tarzlarına göre rakibe göre vücudun ön bölümü teknik ismi ile mae'dir.
  • Vücudun duruş tarzlarına göre rakibe göre vücudun arka bölümü teknik ismi ile ushiro'dur.
  • Rakip ile kıyasıya mücadele de omote ile rakibin ön tarafında mücadeleyi
  • Rakibin arkasındaki mücadele de ura'dır.

Kolların ve bacakların güç kullanarak uyguladığı hareketlerin dışında vücudun duruş tarzları da aikido içerisinde temel hareketler arasında yerini almaktadır. Mesela rei mücadeleye başlamadan önce rakibe karşı selamlamayı ifade eder. Ya da hanmi dik duruşu ifade eder. Sabaki de ayakların vücudu dengede tutabilmesi için uygulanır. Hem hızlı hareket etmek dengeyi sağlayabilmek için ayakların da egzersize ihtiyacı vardır.

Eklem noktalarına uygulanan teknikler ile rakibin gücü kırılarak etkisi azaltılır. Rakibin hareket alanını kısıtlayarak üstünlüğünün engellenmesinin en iyi yolu kendi denge merkezinizde gizlidir. Denge merkezini koruyarak etkisini sürdürmek ve rakibin etrafında çember çizerek yukarıda saydığımız teknikleri uygulamaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz teknik hareketler aikido'nun ana hatlarını ifade etmektedir. Detaylı bilgi ve uygulamalı eğitim için ülkemizin en iyi aikido salonlarına sahip gözde şehirlerimizden Ankara sporun bu dalını desteklemektedir. En iyi aikido spor salonları demek iddialı olabilir. Ancak bu iddia gerek eğitmenlerin sahip olduğu sertifika ve tecrübeler hem de aikido salonlarının ihtiyaca uygun kapasite ve teçhizat ile donatılmasından kaynaklanmaktadır.

Son yıllarda insanların monotonluktan ve modern çağ hastalıklarından (obezite, kötü alışkanlıklar kumar vb) uzaklaşmak adına tedavi yöntemleri arayışına girmişlerdir. Özellikle büyük şehirlerin başında Ankara gibi isimler insanların bu tür sorunları yaşama riski artmaktadır. Bu durumda Ankara'daki yöneticileri ve spor severleri insanların topluma kazandırılması ve sorunlarına çözüm amacı ile uzak doğu sporları veya savunma sanatlarına yönelmektedir. Ankara da bu değişimler diğer şehirlere de örnek olmaktadır. Aikido alanında yapılan destekler, girişimler ve değişimler Ankaralıları memnun ederek yapılan aikido çalışmalarını en iyi aikido spor salonu derecesi ile Ankara halkının takdirini toplamaktadır.

Aikidonun Yararları Nelerdir?

Japon savaş sanatı olan aikido sadece askeri alandaki faydaları değil bireysel alandaki faydaları da göz önünde bulundurulmalıdır.

  • Vücudun her türlü tehlikeye karşı daima hazır olmasını sağlar. Bunun için düzenli ve sürekli egzersizler ile mümkündür.
  • Aikidoka'nın vücudundaki esnekliğini artırarak hareketlerin seri bir şekilde yapılmasını sağlar.
  • Güç kullanımını dengeler. Mevcut gücün artırılması için aikido egzersizleri oldukça verimlidir.
  • Ani saldırıları savuşturmak veya kendini korumak için reflekslerin hızlanmasını sağlar.
  • Modern çağ sorunlarına karşı çözüm olarak uygulanmaktadır. Yüksek hareket kabiliyeti ile fazla kiloların sağlıklı bir şekilde verilmesini sağlar. Çocuklarda görülen kötü alışkanlık risklerinden uzak tutar.
  • Esneklik arttıkça vücudun dayanıklılığı artmaktadır.
  • Kaslar güçlenerek vücut görüntüsünü düzeltir. Böylece hayal edilen dış görünüşe aikido egzersizleri gerçekleştirebilirsiniz.
  • Sadece bedensel güç değil aikidokanın zihinsel, beyinsel gücü de geliştirilir. Kişi iç dünyasına derin bir yolculuğa çıkarak kendini tanıma fırsatı bulur.
  • Rakibe odaklanması ile dikkati artar ve beyin gelişimi sağlanır.
  • Sevgiyi ve mutluluğu doğanın sunduğu imkanlar ile yakalayabilir.
  • Tehlike anında çabuk ve doğru karar verebilme yetisini geliştirir.
Ankara'daki En İyi Aikido Salonları ile büyük değişime hazır olun. İster çocuklarınız için ister kendiniz için aikido eğitim sürecinde uzman eğitmenler ile günleriniz düzene girecektir. Yani aikido alanında uzun yıllarını vermiş doğru eğitmenler ile uygun mekanlarda mümkündür. Çalışma süresi boyunca yoğun hareketler ile gününüz renklenecektir. Aynı zamanda fiyatların her bütçeye göz kırpması en iyi aikido salonlarının en belirgin özelliği olmaktadır. Amaç kaba kuvvet kullanmak olmadığından yedi yaşından yetmiş yaşına kadar herkese hitap eden bir dövüş sanatı olduğu unutulmamalıdır.

Ankara değişimleri yakından takip eden bir şehir olması aikido sporunun da kısa süre de ve en iyi şekilde benimsenerek yaşlı, genç, yetişkinlerce uygulandığını göstermektedir. Ayrıca spor salonlarında aikido gibi spor dalları ile çeşitlendirilmesi Ankara'nın spor salonlarının canlı ve dinamik yanını ortaya çıkarmaktadır.

Aikidonun Benimsediği Felsefe Nedir?

Dövüş sanatı dediğimiz aikido, aslında kavga ya da kaba kuvvetten çok uzaktır. Rakibe zarar vererek etkisiz hale getirmek yerine anlaşma sağlamaktır.

Aikido'nun içerisinde kaynaşmış olan ki yani enerji manevi gücü geliştirerek insanlar arasında yayılmasını sağlamaktır.

Aikidoka doğadan ve insanlardan bağımsız değildir. Tam tersine doğanın sırrına erişmek için bir bütün olmak gerekir.