EN İYİ EL BAKIMI

blog yazısı ekle !

EN İYİ EL BAKIMI

EN İYİ EL BAKIMI

Eller, gün içinde işlerin yapılması için ihtiyaç duyduğumuz organlardır. Böylece ister zor işler olsun ister basit işler sonrasında ellerin mutlaka bakımının yapılması gerekir. Eller aynı zamanda sosyal ilişkilerde de insanların dikkatini çeken ilk noktadır. Eller, kadınların zarafetini simgelerken, erkekler içinde bakımı, temizliği simgeler.

El bakımı için piyasada birçok bakım ürünlerine rastlamak mümkündür. El bakımı sadece krem ve maske uygulamalarından ibaret değildir. Tırnakların uzunluğu, şekli ve yapısı da bakımı ifade etmektedir.

Tülin Çetin Beauty Zone - Tepe Prime

Mustafa Kemal Mahallesi

devamını oku... Adres: Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:266 A/11 Tepeprime Çankaya - Ankara

Chic Güzellik ve Kuaför Salonu

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Şehit Eren Bülbül Caddesi 22/23 Beker Plaza 42/B Yaşamkent - Ankara

Rukiye Kuba Beauty Studyo Güzellik Salonu

Kızılay

devamını oku... Adres: Meşrutiyet Mahallesi Yüksel Caddesi No:8 Kızılay-Ankara

My Divine Beauty Saniye Sönmez

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2785. Sokak No:4 Çankaya - Ankara

Gülden Kazancı Güzellik Salonu

Bağlıca

devamını oku... Adres: Bağlıca Mahallesi Mermeroğlu Caddesi 61/3E Ledalife Bağlıca - Ankara

Holy Light Beauty

Kızılay

devamını oku... Adres: Meşrutiyet Mahallesi Karanfil Sokak 39/7 Kızılay - Ankara

BBD Business Güzellik Salonu

Keçiören

devamını oku... Adres: Kızlarpınarı Caddesi Şefkat Mahallesi 48/5 Keçiören - Ankara

Touch Güzellik Salonu

Elvankent

devamını oku... Adres: Topçu Mahallesi 1512.Cadde 84/A Elvankent - Ankara

Eti Güzellik Salonu

Etimesgut

devamını oku... Adres: İstasyon Mahallesi Or Sokak 10/A Etimesgut - Ankara

Arinka Beauty Güzellik Salonu - Emek

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Emek Mahallesi 8. Cadde No:187/4 Bahçelievler-Ankara

devamını oku... Adres: Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2820. Sokak 7/3 Çankaya - Ankara

Laren Beauty

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1143. Cadde 1071 Plaza A Blok No:25 7.Kat 47/48 Çankaya - Ankara

Eda Kaynarca Güzellik Salonu

Kızılay

devamını oku... Adres: Meşrutiyet Caddesi 16/3 Kat 3 Kızılay-Ankara

Funda Kurt Healthy Beauty

Çankaya

devamını oku... Adres: Oran Mahallesi Zülfi Tigrel Caddesi No:1/2 Kuzu Effect C Blok Ofis Bina No:42 Kat:3 Çankaya - Ankara

Gülay Koç Güzellik

Etlik

devamını oku... Adres: Ayvalı Mahallesi Gazze Caddesi Antares Yeni Konutları 21/A Kat:11 No:87 Keçiören - Ankara

Leyla Çok Beauty

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 350. Sokak Pro Ofis B Blok No:3/22 Yenimahalle - Ankara

Sıla Güzellik Salonu

Elvankent

devamını oku... Adres: Topcu Mahallesi 1543 sok. No:7/A Etimesgut Ankara

Lena Korkmaz Beauty

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Aşkabat Caddesi (Eski 7. Cadde) 12/5 Bahçelievler-Ankara

Hivay Güzellik Salonu

Keçiören

devamını oku... Adres: Şefkat Mahallesi Kızlarpınarı Caddesi 44/D Keçiören - Ankara

Tülin Çetin Beauty Zone Güzellik Salonu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Beytepe Mahallesi Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı No:1/C D:18 Beytepe 1923 Giriş Kat Çankaya - Ankara


Günlük Uygulamalar İle El Bakımı Nasıl Yapılır?

Farklı ortamlarda ilk önce teması ellerimiz aracılığı ile sağlarız. Böylece ortamda bulunan mikroorganizmaların vücuda girişi kolaylaştırmış oluruz. Olası hastalık risklerine karşılık günlük olarak ellerin temizliği ve bakımının yapılması hastalık riskinin azaltılmasına ve mikropların vücuttan atılmasına yardımcı olacaktır.

Yapılacak en basit uygulamaların başında ellerin yıkanması gelir. Ellerin sürekli yıkanması her temas edilen şeyle taşınan mikroplar atılır. Aynı zamanda elleri yıkarken kullanılacak dezenfekte ürünlerin içeriğine dikkat etmek gerekir. Mesela kimyasal içerikli ürünler cilde zarar vereceği için organik içerikli ürünler tercih edilebilir.

Ayrıca tırnak bakımı da ellerin bakımlı olmasında önemli diğer bir noktadır. Tırnak bakımı veya manikür güzellik salonlarında yaptırılabilir. Ancak kullanılan malzemelerin kişiye özel olması gerekir.

Eller sıcaktan ve soğuktan çok çabuk etkilenir. Kış aylarının soğuğunda ellerin çatlaması, kurumasının önlemek için eldiven gibi basit önlemler alınır.

Ankara'daki En İyi El Bakımı Güzellik Salonlarında Manikür Nasıl Yapılır?

Beslenmenin etkisi tırnaklar üzerinde belli olmaktadır. Mesela tırnaklar yeterli vitamin, protein, mineral alamaması durumunda doğal yapısını koruyamaz. Bu durumda tırnaklar kırılır, sararır, çatlar ve soyulur. Manikür güzellik için yapılıyor gibi algılansa da aslında tırnak sağlığı için yapılması gereken uygulamalardandır. Bunun için belirli sürelerde yaklaşık 21 günde bir bakım yaptırılması gerekir.

Ankara'daki En İyi El Bakımı Güzellik Salonları yanlış uygulamaların üstünü çizmektedir. En iyi el bakımı dememizin nedeni de budur. Manikür bakımı ile eller daha sağlıklı ve hoş bir görüntüye kavuşmaktadır.

  • Tırnak bakımı esnasında tırnak diplerinde bulunan derinin kesilmesi bu bölgenin hassaslaşmasına sebep olmaktadır. Sonraki dönemlerde etlerin sertleşmesi demektir. Ankara'daki En İyi El Bakımı Güzellik Salonlarındaki güzellik uzmanları bu uygulamanın yanlış olduğunu belirtmektedir.
  • Tırnak üzerinde bulunan oje gibi kimyasallar temizlenip dezenfekte edilmelidir. Eğer tırnaklar uzatılmışsa normal boyutuna döndürmek için kısaltılır.
  • Eller limon suyu ile zenginleştirilmiş suda bekletilir. Ve çıkardıktan sonra durulanır.
  • Badem yağı gibi besleyici ürünler ile cilde masaj yapılabilir. Tırnak etlerini koparmak yapılacak en büyük hatadır. Keserek bunlardan kurtulmak yerine krem sürerek yumuşatılıp geriye itme işlemi yapılır. Böylece koparmak veya kesmek ile ciltte oluşacak tahrişler önlenir.
  • Ankara'daki En İyi El Bakımı Güzellik Salonlarında ayrıca el banyosu, el maskesi, kürler gibi birçok bakım uygulamaları ile manikür işleminden sonra cilt takviye mineraller ile desteklenir.
Ankara'daki En İyi El Bakımı Güzellik Salonları Uzmanların Bakım Püf Noktalar Nelerdir?

Eller aslında birçok şey hakkında bize ip ucu verir. Mesela kadınların yaşını eller üzerindeki kırışıklıklardan belirlenmektedir. Bundan dolayı bakımlı eller yaşınız hakkında verecek bütün detayları ortadan kaldıracaktır. Ankara'daki En İyi El Bakımı Güzellik Salonları ellerin bakımı için uyguladığı püf noktalar ile bakımın profesyonel düzeyde tamamlanmasını sağlamaktadır.

  • Eller yıkandıktan sonra sabunun etkisi, suyun kirecinden dolayı nemini kaybedecektir. Bundan dolayı eller iyice kurulanıp nemlendirici ürünler kullanılmalıdır. Böylece kurumalara karşın aşırı yıpranmalar önlenmiş olur.
  • Haftanın belirli günlerinde mesela yoğun işler sonrasında normal kremlerden daha yüksek yağ içeren kremler sürülmelidir.
  • Limon tırnakların kırılmasını önler. Ancak cildin de kurumasına neden olmaktadır. Bu kuruluğu azaltmak için besleyici yağlar sürülebilir.
  • Kadınların bulaşık yıkamadan geçirmediği bir gün yoktur. Dolayısıyla tırnakların uzun süreli bir sıcak bir soğuk suya maruz kalması tırnakların kırılmasına sebep olur. Bu durumda mutlaka eldiven takılması önerilmektedir.
  • Ponza taşını genellikle ayaktaki sert, ölü derilerin temizlenmesi için uygulandığı biliniyor. Ancak çok sert yapıda olmayan ponza taşı eller içinde uygulanmaktadır. Hem ölü derinin ciltten atılarak temiz ve parlak derinin yerine gelmesi sağlanır. Hem de oluşan lekelerin yüzeysel olanların temizlenmesini sağlar.
Ankara'daki En İyi El Bakımı Güzellik Salonları hem hijyenik hem de profesyonel uygulamalar ile bütün kalıplaşmış anlayışları yıkmaktadır. Çünkü daha önce doğru olarak bilinen uygulamaların bilimsel gerçekleri yansıtmadığı için aslında kulaktan dolma bilgiler olduğunu ortaya koymaktadır. Ankara'daki En İyi El Bakımı Güzellik Salonlarının ekipleri güzellik sektöründe uzun yıllar harcayarak gerekli eğitim ve deneyimleri edinmiş uzman kişilerdir. Bu durumda her uygulama sağlığa ve güzelliğe yönelik bilimsel içerikli olmaktadır.

Ankara'daki En İyi El Bakımı Güzellik Salonları aynı zamanda büyük ve gelişmiş mekândan oluşmaktadır. El bakımı gibi sağlık içeren konuları yüzeysel değil de ayrı olarak bakımın yapılmasını sağlar. Böylece güzellik adına merak ettiğiniz her şeyi Ankara'daki En İyi El Bakımı Güzellik Salonlarında bulabilirsiniz.

Ankara'daki En İyi El Bakımı Güzellik Salonlarında Özel Bakım İsteyen Durumlar Nelerdir?

  • Lekeler: elin yüzeyinde sonradan oluşan lekelerdir. Buna halk arasında yaşlılık lekeleri de denilmektedir. Bu lekelerin çıkmasını geciktirmek doğru bakımların uygulanması ile mümkündür. Mesela renk açıcı kremler ile buradaki lekelerin rengi açılmaktadır.
  • Kabarcıklar: vücutta ödemi atmak için egzersiz yapmak önerilmektedir. Aynı zamanda ellerde oluşan su kabarcıkları içinde egzersiz yapmak doğru bir uygulamadır. böylece kan dolaşımı hızlanarak kabarcıklar oluşmayacaktır.
  • Çatlak ve sertleşmiş yapı: soğuk havanın yıpratıcı etkisi ellere doğrudan zarar vermektedir. Gün içinde açık olan cilde kirlerin dolması kaçınılmazdır. Bu durumu önlemek için c vitamince zengin limon ile dezenfekte işlemi yapılabilir.