EN İYİ EPİLASYON

blog yazısı ekle !

EN İYİ EPİLASYON

EN İYİ EPİLASYON

Epilasyon; kadınlar veya erkeklerin vücudunda bulunan istenmeyen tüylerden kurtulma yoludur. Epilasyonu eskiden beri kadınlar için uygulanırken günümüzde görünüşüne önem veren erkekler de epilasyonun farklı yöntemlerini uygulamaktadır.

Güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için cilt yüzeyindeki tüylerden arındırılması gerekir. Ancak bu işlem için değişik yöntemler uygulanmaktadır. Cımbız, ağda, epilasyon gibi. Bunlar kısa vade de başarılı olsa da tüylenme sorununa kesin çözüm olmamaktadır.

Son yılların trend uygulamalarından olan epilasyon uygulamaları kadınlar kadar erkeklerde ilgi göstermeye başlamıştır. Epilasyon işlemleri ile amaçlanan tüy köklerine nüfuz ederek kalıcı dökülme sağlamaktır. Basit yöntemler ile başlayan epilasyon işlemi zaman içinde geliştirilerek çeşitleri ortaya çıkarılmıştır.

Tülin Çetin Beauty Zone - Tepe Prime

Mustafa Kemal Mahallesi

devamını oku... Adres: Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:266 A/11 Tepeprime Çankaya - Ankara

Eti Güzellik Salonu

Etimesgut

devamını oku... Adres: İstasyon Mahallesi Or Sokak 10/A Etimesgut - Ankara

Tuğba Aytar Güzellik

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi Kule Evo No:150 Çankaya - Ankara

Jasminn Beauty Club

Batıkent

devamını oku... Adres: Ergazi Mahallesi Cengiz Aytmotov Caddesi No:19/AC Batıkent-Ankara

Seren Ertan Güzellik Salonu

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mahallesi 480 Sokak 6/A Çankaya - Ankara

Nilüfer Alpay Güzellik Salonu

Cevizlidere

devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1235. Cadde 5/9 Doğa Apartmanı Çankaya - Ankara

Gülay Koç Güzellik

Etlik

devamını oku... Adres: Ayvalı Mahallesi Gazze Caddesi Antares Yeni Konutları 21/A Kat:11 No:87 Keçiören - Ankara

Rukiye Kuba Beauty Studyo Güzellik Salonu

Kızılay

devamını oku... Adres: Meşrutiyet Mahallesi Yüksel Caddesi No:8 Kızılay-Ankara

Eva Plus Güzellik Salonu

Mamak

devamını oku... Adres: Cengizhan Mahallesi 817. Sokak No:8/B Daire:11 Mamak - Ankara

Ebru Çakmak Bayan Kuaför ve Güzellik

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Bahçelievler Mahallesi Cemal Gürsel Caddesi 132/C Gölbaşı - Ankara

Aynur Taşkıran Nail & Beauty

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Buğday Sokak No:6/47 Kozlar Çarşısı Çankaya - Ankara

Gülden Kazancı Güzellik Salonu

Bağlıca

devamını oku... Adres: Bağlıca Mahallesi Mermeroğlu Caddesi 61/3E Ledalife Bağlıca - Ankara

Eyza Güzellik ve Sağlık Merkezi

Çayyolu

devamını oku... Adres: Koru Mahallesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Caddesi North Star Plaza 2.Kat No:4/3 Çayyolu-Ankara

Black Pearl VIP

Kızılay

devamını oku... Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:7/5 Kızılay - Ankara

devamını oku... Adres: Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2820. Sokak 7/3 Çankaya - Ankara

Arinka Beauty Güzellik Salonu - Emek

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Emek Mahallesi 8. Cadde No:187/4 Bahçelievler-Ankara

Puravida Güzellik Merkezi

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Sisa Kule 381 Yaşamkent - Ankara

Moonlight Güzellik

Kızılay

devamını oku... Adres: Kızılay Mahallesi Milli Müdafa Caddesi 12/5 Kızılay - Ankara

Tansu Kılıç Beauty

Batıkent

devamını oku... Adres: Turgut Özal Mahallesi 1940 Caddesi 81/22 Kuruçayırlı Tower Batıkent-Ankara

Funda Kurt Healthy Beauty

Çankaya

devamını oku... Adres: Oran Mahallesi Zülfi Tigrel Caddesi No:1/2 Kuzu Effect C Blok Ofis Bina No:42 Kat:3 Çankaya - Ankara


Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

  • İğneli epilasyon
  • Lazer epilasyonu
  • Foto epilasyon
İğneli epilasyon ilk olması ile geliştirme ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Mesela epilasyon yapılan bölgeye acı vermesi veya oluşturduğu yan etkilerden dolayı teknolojinin gelişmesi ile birlikte epilasyon cihazları da gelişmeye başladı. Küçük ve ince iğne kullanılarak yapılmaktadır.

Lazer epilasyonu, iğneli epilasyonun daha geliştirilmiş halidir. Lazer epilasyon daha acısız ve kolay uygulanması bakımından çok tercih edilmektedir. Lazer epilasyon işlemi için ışınlar göndermektedir. Böylece o bölgede tüyler dökülerek azalmaktadır. Ankara'daki en iyi epilasyon güzellik salonlarında en çok uygulanan epilasyon çeşididir. Işın kullanılarak yapılan epilasyon türleri sadece cilt üzerindeki tüyleri değil cildin altındaki kalan kısmını da yok etmektedir. Böylece birkaç günde uzayan tüyler artık daha geç uzayacaktır. Zaman içinde de dökülmeler başlar.

Foto epilasyon çeşidinde tüylere aralıklı sürelerde gönderilen güçlü ışınlar ile daha gelişmiş bir yöntemdir.

Küçük el epilasyon aletleri, tıraş makinelerinden, cımbız, ağda gibi seçeneklerden sıkılanlar için teknolojinin katkısı ile daha etkili ve verimli epilasyon yöntemleri geliştirilmiştir.

Ankara'daki En İyi Epilasyon Güzellik Salonlarında Uygulanan İşlemler Hangi Cilt Tipine Uygundur?

Teknolojinin gelişmesi güzellik alanında uygulamaların da genişlemesini sağladı. Epilasyon işlemlerinde her cilt tipine göre cihazların geliştirilmesi veya yaşa uygun olarak epilasyon cihazlarının icadı gibi. Ankara'daki en iyi epilasyon güzellik salonlarında özellikle lazer epilasyonun kadın ve erkeklere uygulamayı mümkün kılmaktadır.

Beyaz, esmer, kumral gibi cilt tiplerinde lazer epilasyon uygulanmaktadır. Ancak beyaz ten ve siyah kalın tüyler en verimli olan cilt tipidir. Çünkü cihazın algılaması için daha kolaydır. Veya beyaz tüyler lazer epilasyon için verim alınamamaktadır. Cihaz bu rengi algılayamamaktadır.

Ankara'daki En İyi Epilasyon Güzellik Salonlarında Uygulanan İşlemlerde Yaş Sınırı Var Mı?

Genellikle bir yaş sınırlaması yoktur. Ancak genellikle lazer epilasyon uygulamalarını ergenlik sonrasında önerilmektedir. Ankara'daki En İyi Epilasyon Güzellik Salonu güzellik uzmanları ergenlik sonrasında vücut yapısının ve tüylerin tam anlamı ile oluştuğunu söylemektedir. Hormonsal yapı düzene girer. Böylece lazer epilasyon ergenlik sonrası her yaş için uygulanabilir.

Ankara'daki En İyi Epilasyon Güzellik Salonlarında Uzmanlar Uyarıyor

Ankara'daki En İyi Epilasyon Güzellik Salonlarında uygulanan epilasyon işlemleri uzun vadeli rahatlık sağlamaktadır. Epilasyon işlemleri kişiye acı vermeden, kolay ve çabuk sonuç vermektedir. Ancak işlemi uygulayan kişinin uzmanlığı, cihazların cilt tipine uygunluğu, güzellik salonunda ortamın steril olması vb. unsurların da sürece dahil edilmesi gerekir. Çünkü bu unsurlar epilasyondan yüksek verim elde etmek veya hiçbir fayda sağlamamak gibi sonuçlara doğrudan etki etmektedir.

Yukarı da saydığımız epilasyon çeşitlerinden 3 tanesinden bahsettik. Ve en yaygın olanı lazer epilasyon olduğunu da belirttik. Ancak bu kadarı ile sınırlı değildir. Lazer epilasyon da kendi içinde farklı dalga boyuna sahip cihaz tiplerine göre sınıflandırmak mümkündür. Bu farklılık kişiden kişiye göre tüylerin yok edilmesinde verimlilik derecesi değişir.

Lazer epilasyonun esmer ciltlerde uygulanamayacağı teknolojinin sınırlı olmasından kaynaklanmaktaydı. Ancak esmer ciltler içinde geliştirilen cihazlar bu cilt tipleri için geçerlidir. Yani esmer ciltlere sahip kadın- erkeklere epilasyon imkânı sunmaktadır.

Ankara'daki En İyi Epilasyon Güzellik Salonlarında Uygulanan İşlemler Hangi Cilt Yüzeyi İçin Sakıncalıdır?

Solaryum da cilt renginin koyulaştırılması ile cildin yapısı hassaslaşır. Lazer epilasyon işlemleri bu cilt tipleri için uzmanlar tarafından uyarılmaktadır. Yüksek düzeyde ışınların uygulanması cildin yapısını bozacaktır ve istenmeyen sorunlara yol açacaktır. Bu nedenle cilde düşük seviyeli seans sayılarının azaltılması ile uygulanır epilasyon işlemleri.

Ankara'daki en iyi epilasyon güzellik salonları gün geçtikçe hizmet yelpazesini genişletmektedir. Epilasyonun her çeşidini teknolojik cihazlar ile uygulamaktadır. Ayrıca personel belirli eğitimler ile uzmanlaşmaları sağlanmaktadır. Ve gerekli makamlardan sertifikalara sahiptir. Her ne kadar güzellik için yapılsa da uygulamalar sağlık noktasından geçmektedir. Ayrıca Ankara'daki En İyi Epilasyon Güzellik Salonları son derece temiz ve steril ortama sahiptir. Böylece epilasyon için cildin steril olması kadar cihazların, ortamın da steril olması önemlidir. Düzenli olarak ve belirli periyotlarda cihazların bakım ve onarımı yapılmaktadır. Böylece insanların yoğun ilgisi ile dolan Ankara'daki En İyi Epilasyon Güzellik Salonları müşterilerinden tam not almayı başarmıştır.

Ankara'daki En İyi Epilasyon Güzellik Salonları aynı zamanda erkeklerin ve kadınların rahat edebilmesi için ayrı mekanlara ayrılmıştır. Böylece sadece kadınlara ve sadece erkeklere özel mekanlar ile müşterilerin rahatlığı en üst seviyede tutulmaktadır.

Ankara'daki En İyi Epilasyon Güzellik Salonlarında Uygulanan İşlemler Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Epilasyon sonrasında cildin güneş ışınlarına direkt olarak maruz bırakılmaması gerekir. Bunun için kış ayları en iyi dönemlerdir. Eğer yaz aylarına denk geliyorsa seanslar bunun için yüksek korumalı güneş kremleri tercih edilmelidir. Mesela 30 faktörlük güneş kremleri.

İşlem sonrası hemen su cilt yüzeyine hemen su teması sağlanmamalıdır. Belirli bir süre beklenmesi gerekir. En az 3 saat gibi. Yine suyun sıcaklığı çok sıcak olmaması gerekir. Böylece cilt yüzeyinin tahriş olması engellenebilir.