HER KESEYE VE HER ZEVKE UYGUN ANKARA KONAKLAMALARI

blog yazısı ekle !

HER KESEYE VE HER ZEVKE UYGUN ANKARA KONAKLAMALARI

Ankara'da konaklama denildiği zaman akla genelde iş seyahatleri, bürokratik seyahatler ve tarihi ve kültürel seyahatler gelir ama Ankara'da kış turizmine de değer katan özellikte Elma dağ otelleri de var. Konaklama çeşitleri Ankara'da da oldukça fazladır.


İsterseniz iş için gelin Ankara'ya isterseniz bürokratik bir sebepten yada sadece Ankara'yı gezmek ve görmek için gelin size konaklamak için oldukça fazla seçenek sunar. Tek farkı şehrin neresinde olmak istediğinize göre farklılıklar göstermesidir. Mesela Ankara'da çok bilinmese de kendi kültürü olan eğlence merkezlerinin olduğu bölgelere gelenlerde çok fazladır.

Ankara havalarının çalındığı sazlı, sözlü Ankara havalarının oynandığı bölgeler bazen eğlence amaçlı olarak gelenlerde olduğu doğrudur. Bu bölgelerde de bir çok otel bulunmaktadır. Genelde aile otelleri değil de eğlence merkezlerinin çıkışlarında konaklayabileceğiniz otellerdir.

Aynı zamanda sağlık turizmi içinde rağbet gören ilçelere ve termal otellere de ev sahipliği yapmaktadır. Bir çok sağlık problemlerine iyi gelen termal suların bulunduğu Ayaş, Beypazarı ve Kızılcıhamam, Haymana gibi ilçelerinde de sıkça çevre illerden gelenler ve şifalı suları tercih edenler vardır.

Ankara'daki otel çeşitlerine şöyle bir bakacak olursak sizin seçim yapmanızda da oldukça yardımcı olacaktır. Öncelikle biraz bahsedeceğimiz başlıklardan bahsedelim isterseniz.


Ankara'daki Otel Çeşitleri


Ankara'da otel çeşitleri oldukça fazla çeşitlilik gösteriyor. Mesela Yıldızlı oteller 1yıldızlı otellerden başlayarak 5 yıldızlı otellere kadar devam eden konaklama yerleri bulmanız oldukça mümkündür. Ankara'da bir otel de konakladığınızda genelde o otele alışır ve sürekli aynı otelde kalmak istersiniz. Ankara'daki otellerde oldukça köklü ve esli oteller olmasından dolayı10 yıl önce gelmiş olduğunuz bir oteli 10 yıl sonra da aynı yerde bulabilirsiniz. Hatta öyle ki kolay kolay alışılmışlığınızın dışına çıkmamak adına dekorasyonda iyileştirme yapılsa bile değişim yapılması oldukça zordur.

Ankara'daki otel çeşitleri 1-5yıldızlı oteller, apart oteller, pansiyonlar, butik oteller, deluxe oteller, devremülk tarzı oteller, dağ otelleri, havaalanı otelleri, kongre otelleri, oberj oteller, şehir otelleri, termal oteller, Ankara Evi otelleri, bungalov tarzı oteller, design oteller, günlük kiralık oteller, lüks villalar, otantik oteller gibi oteller bulmanız oldukça rahat olacaktır.

Ankara'daki 5 Yıldızlı Oteller


Ankara'nın siyasi konumu açısından da en çok tercih edilen ve en sık rastlanan otellerindendir. Bir konaklama yapacaksanız ve Ankara'yı çok da iyi bilmiyorsanız siz Ankara'nın neresine giderseniz gidin mutlaka 5 yıldızlı otel bulmanız olasıdır. 5 yıldızlı oteller genelde aileniz ile veya iş gezilerinizde kalabileceğiniz otellerdir.


5 yıldızlı oteller diğer şehirlerdeki oteller ile aynı şekilde ve aynı standartta hizmet vermektedirler. Bazı 5 yıldızlı otellerde farklı paketler bulmanız çok olasıdır. Ankara'ya gelmeden önce otelinizi alacağınız seyahat acentası ile mutlaka bunları teyit etmeli ya da kendiniz bulduğunuz oteli arayarak ücretin sadece oda kahvaltımı yoksa akşam yemeğini de kapsıyor olup olmadığını mutlaka sormalısınız . Kişi başı ücret ödenen otellerdir.

Ankara'daki Apart Oteller

Ankara'da yine şehir merkezinde ve şehrin uzak kesimlerine kadar bulabileceğiniz bir konaklama çeşididir. Özellikle ev konforu ve rahatlığı istiyorsanız ya da yemeklerinizi kendiniz hazırlayıp daha rahat ve esnek saatlerde kahvaltı yapmayı seviyorsanız Ankara apart oteller sizin için iyi bir seçim olacaktır. Ayrıca kalabalık aileler olarak da tercih edebilirsiniz. Çünkü kişi başı değil kiraladığınız oda başına ücret ödersiniz.

Ankara 'daki gezilerinizde apart otelleri tercih etmeniz oldukça mantıklı olacaktır. Çünkü gün içerisinde genelde dışarıda olacağınız için yeme içme ihtiyacından ziyade yorgunluğunuzu atmak adına ev huzuru arıyor olabilirsiniz. Belki de o yorgunluğun üzerine bir de apart otelle uğraşmak istemiyorum ben diyorsanız buyrun bir de butik otellere bakalım.

Ankara'daki Butik Oteller


Ankara'nın butik otelleri sizlerde hayranlık uyandıracak otellerdir. Zaten butik oteller oda sayısının az olması ve daha az kişi olmasından dolayı sizlere daha özel hizmetler sunan otellerdir. Butik oteller belirli bir konseptte ilerlemek zorundadırlar. Mesela antika tarzı eşyaların bulunduğu klasik çizgileri olan otelleri tercih ediyorsanız veya daha farklı ve özel tasarım eşyaların olduğu yerlerde konaklamayı ve vakit geçirmeyi seviyorsanız sizin için oldukça güzel seçimler olacaktır.

Tarzınıza uygun bir çok butik otel seçeneği bulabileceğinizden emin olabilirsiniz. Butik oteller çalışanları da daha deneyimli ve eğitimli çalışanlardır. Aynı zamanda butik otellerde de ne zaman giderseniz gidin sık sık personel değişimi olmaz. Bu yüzden siz personeli, personel sizi tanır ve evinizin konforunu bir kaç gidiş dönüşünüzden sonra yakalayacağınızdan eminiz.

Ankara'daki Havaalanı Otelleri


Ankara'daki havaalanı otelleri aynı isminden de belli olduğu üzere havaalanına yakın otellerdir. Ankara'daki Esenboğa Havaalanı yakınında da bir kaç adet havaalanı oteli bulabilirsiniz. Özellikle uçak iptali ve rotar yapması gibi durumlarda servisler ile veya taksiler ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz ve yol kenarlarına yakın veya yol kenarlarında olan otellerdir.

Ankara'daki Kongre Otelleri


Kongre otelleri oldukça şık ve bol bol toplantı salonları olan otellerdir. Yaz, kış 4 mevsim hizmet veren oteller olması nedeni ile sık sık restorasyon yapanlar ve asla eski olmazlar. Kongre otellerinde 3 öğün yemek verilir, coffe breakler verilir. Aynı zamanda kongre otelleri oldukça büyük kapasitelere sahip otellerdir.

Ankara'daki Termal Oteller


Ankara termal oteller açısından oldukça zengin bir şehirdir. Hatta 4 yanı termal oteller ile çevrilmiştir demek de pek yanlış olmaz bu sebep ile de sağlık turizmine oldukça yatkın ve değer katan bir şehirdir.


Ankara sadece Türkiye'nin değil sağlığın da başkentidir. Ankara'daki termal otellerde genelde rehabilitasyon amacı ile tercih edilir. Ankara'daki bir çok otelde rehabilitasyon merkezleri bulunmakta ve uzmanlar gözetimi altında bu merkezlerde rahatsızlığı olan kişileri doktorların vermiş olduğu reçetelere uygun olarak belirli şartlar ve koşullarda tedavileri yapılmaktadır. Ankara'daki termal oteller Ayaş, Beypazarı ve Haymana gibi yerlerde bulunmaktadır. Ayrıca Kızılcahamam 'da termal oteller açısından oldukça zengindir.

Ankara'daki termal otelleri sadece rehabilitasyon amacı ile gelenleri misafir etmek sıklıkla sadece detox amaçlı yada termal sudan yararlanma amaçlı giden kesimlere de sahiptir. Ayrıca termal bir otele gidiş amacınız ne olursa olsun mutlaka bir uzman tarafından gözetim altında tutulmanızda yarar vardır.

Ankara'daki termal otellerin hamamlarında bazı zamanlar gelin hamamı organizasyonları da görmeniz olasıdır. Günümüzde eski adetlere, gelenek ve göreneklere revizyonlar yapılarak ve modernleştirilerek geri dönüş olması sebebi ile artık gelin hamamları da oldukça fazla yapılan etkinlikler arasında yer almaya başladı.

Ankara'daki Oberj Oteller


Ankara'daki oberj oteller Elmadağ tarafındadır. Oberj oteller aslında bildiğimiz ama oberj kelimesinin dilimize yeni yeni katıldığı kelimelerdendir. Hani şu modernize edilmiş kelimler gibi düşünün. Oberj oteller; kış turizminde ve avcılık gibi hobilerinizi gerçekleştirme esnasında konaklamak için kullanılan otellerdir. Kırsal kesimlerde doğa ile iç içe olabilirken aynı zamanda kış sporları yapabileceğiniz ve avcılık gibi hobileriniz gerçekleştirebileceğiniz konaklama yerleridir. Konaklama şekli ise ranzalı yatak sistemi ile yapılır.

Ankara'daki oberj oteller Elmadağ ve Ilgaz tarafında daha çok görülmektedir. Ankara'da da hem ev merakı olanların hem de hafta sonu kaçamakları yapanların uğrak mekanlarındandır.

Ayrıca tercihlerinize göre Ankara'daki pansiyon, deluxe oteller, devremülkler, dağ evleri, bungalov oteller, design oteller, günlük kiralık daireler, lüks villalar, otantik oteller gibi bir çok farklı seçenek de bulabilirsiniz.