EN İYİ JUDO SALONLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ JUDO SALONLARI

Judo; kelime manası olarak nazik yol anlamında kullanılan kelimelerden oluşmuştur. Adını oluşturan kelimeler tam manasıyla judo dövüş sporunun ilkelerini ve felsefesini de oluşturmuştur. Japon dövüş sanatlarından biri olan judo 1882 yılında jiu jitsu sporunun temel ilkeleri ve prensipleri geliştirilerek ortaya çıkarılmış yeni bir dövüş sporu olmuştur. Ayrıca judo eski bir geçmişe sahip olsa da modern Japon dövüş sporunun da ilk ve en önemli örneğidir. Her ne kadar judo adı dövüş sporları arasında geçse de yapısı ve felsefesi itibariyle son derece nazik ve yumuşak bir spor olduğunu da belirtmemizde fayda vardır.

Bee Gym

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi 1209. Sokak 3/A Avlu Sitesi Gölbaşı - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Spor Mektebi Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi Başkent Bulvarı 2372. Sokak No:2 (Botanik Metro Durağı) Batıkent Uğur Okulları Yenimahalle - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Fit Life Gym

Keçiören

devamını oku... Adres: Yükseltepe Mahallesi 2107. Cadde 3/l Keçiören - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara


Judo'nun Felsefesi Ve Temel Hareketleri

Judo dövüş sporunun da her sporda olduğu gibi kabullendiği bazı felsefeler ve uygulanması gereken teknik hareketleri vardır. Bu felsefe bir sporun olmazsa olmaz temel taşıdır. Diğer bir yandan felsefenin ardından bir başka önemli konu ise temel hareketledir. Bu hareketleri önemli kılan ise; fiziki eğitim alınmadan ve binlerce kez bu hareketler tekrarlanmadan judo hareketleri yapılamaz. Aksi takdirde ortaya kaba kuvvetin çıkmasına sebep olur. Tam da bu noktada judo felsefesiyle çelişmiş olur ve hiçbir şekilde spor amacına ulaşmamış olur. Yani alınan fiziki hareket eğitimi refleks haline getirilmesi gerekmektedir.

Judonun felsefesine bakacak olursak; daha önceden de bahsettiğimiz gibi sporun adı aynen felsefesine de yansımıştır. Yani sporcu rakibine karşı son derece nazik olmak zorundadır. Sevgi, saygı, nezaket ve sabır. İşte tüm bu altın anahtarlar bir araya gelerek judonun felsefesini oluşturmaktadır. Diğer bir yandan teknik olarak ise denge ve mukavemet göstermemedir.

  • Denge: judonun ilk teknik felsefesidir. Bu felsefe ile sporculara dengenin her şey olduğu kanıtlanmış oluyor. Sporcu kendi dengesini korurken rakibin dengesini kaybettirecek adımlar atar. Çünkü dengesi bozulmayan rakibe hiçbir müdahalede bulunulamaz.
  • Mukavemet göstermeme: judonun ikinci teknik felsefesi olan mukavemet göstermeme; rakibin size karşı uyguladığı kuvvete karşı koymama anlamına gelmektedir. Tabi burada teslim olma anlamı kesinlikle çıkarılmamalıdır. Tamamen güç kullanımını kontrol altında tutma prensibi ile rakibin size uyguladığı kuvvetten yararlanılarak aynen bu kuvvetin tekrar rakibe uygulanması sağlanmaktadır.

Judo Kemer Renkleri Ve Dereceler

Judoda iki kademe bulunmaktadır. Bunlardan ilki öğrencilik ve 6 seviyeden oluşmaktadır. Bu seviyelerin her biri için altı ayda bir sınav yapılır ve judokalar sınava tabi tutulur. Ardından başarılı olan judokalar bir üst seviyeye geçmeye hak kazanmış olur. Bu arada bahsettiğimiz 6 seviyeyi temsil için kullanılan 6 farklı renkte kemer bulunmaktadır.

  • 1. Sınıf – kahverengi kemer
  • 2. Sınıf – mavi kemer
  • 3. Sınıf – yeşil kemer
  • 4. Sınıf – turuncu kemer
  • 5. Sınıf – sarı kemer
  • 6. Sınıf – beyaz kemer
Bu aşamaların ardından başarılı olan öğrenciler ikinci kademe olan ustalık için mücadele etmektedirler. Son derece meşakkatli ve zor olan ustalık yolu dan adı verilen kademelerden oluşmaktadır. Dan kademeleri de 10 seviyeden oluşmaktadır. Burada ki amaç ise siyah kemere ve 10. Dan seviyesine ulaşmaktadır. İşte bu dan seviyeleri ve kemerleri;

  • 1. Dan – siyah kemer
  • 2. Dan – siyah kemer
  • 3. Dan – siyah kemer
  • 4. Dan – siyah kemer
  • 5. Dan – siyah kemer
  • 6. Dan – kırmızı-beyaz kemer
  • 7. Dan – kırmızı-beyaz kemer
  • 8. Dan – kırmızı-beyaz kemer
  • 9. Dan – kırmızı kemer
  • 10. Dan – kırmızı kemer
Judo Teknikleri

Judonun 3 temel tekniği vardır. Bu teknikler judo hareketlerini oluşturur.

  • Nage waza; yani fırlatma teknikleri
  • Katame waze; tutma ya da yakalama teknikleri
  • Atemi waze; vuruş teknikleri olarak açıklanabilir.
Bu bahsettiğimiz tekniklerin her biri ayrı bir başlık ve alt kısımlarında birçok hareket tekniğini barındırdığını da belirmemizde fayda vardır. Diğer bir yandan bu son derece önemli teknik hareketlerin yapılabilmesi, daha önceden de belirttiğimiz gibi fiziki bir eğitimin ardından ve binlerce kez tekrardan sonra refleks haline getirilmesiyle başarılı olunabilmektedir. İş tam olarak burada judo kurslarına düşmektedir. Bu sebeple Ankara'da ki en iyi judo salonları en iyi judo eğitimini eksiksiz bir biçimde verebilmektedir.

Ankara'da ki En İyi Judo Salonları

Spor eğitimleri son derece büyük önem arz etmektedir. Bunun aslında birçok sebebi vardır. Bu sebeplerden ilki ve en önemlisi alanında uzman olmayan spor salonları sebebiyle sağlığınızı kaybedebilir ve iyi sonuçlar beklerken çok daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple judo gibi yüksek kondisyon gerektiren dövüş sporlarında alanında en başarılı salonları tercih etmeniz sağlığınız açısından son derece önemlidir. Bu salonları da Ankara'da ki en iyi judo salonları olarak kolayca bulabilir ve kısa sürede istediğiniz hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Diğer bir kötü sonuç ise harcadığınız emek ve zaman tamamen boşa gidebilir. Bu da yine en istenmedik durumlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsanlar emek ve zaman harcadıkları bir spor alanında bir süre sonunda iyi neticelerini görmek ister. İşte seçtiğiniz judo salonları alanında en iyisi olmadığı takdirde büyük bir hayal kırıklığı yaşamamak elde değildir. Bu sebeple bu tür kötü sürprizlerle karşılaşmamak için Ankara'da ki en iyi judo salonlarını tercih edebilirisiniz.

Son olarak ise diğer iki konu kadar büyük bir öneme sahip olmasa da maddi kayıplar herkesi derinden etkilemektedir. İnsanlar ücret ödedikleri işlerinin neticesinde bir şeyler elde etmek isterler. İşte tam da bu konuda başarısız bir judo kursu size para kaybından başka bir şeye sebep olamayacaktır. Ama yine de böyle bir sonla da karşılaşmak istemiyorsanız sizleri Ankara'da ki en iyi judo salonlarına bekleriz. Tüm bu bahsettiğimiz kötü sonuçların hiç birini yaşamadan kısa sürede ve daha sağlıklı olarak hedeflerinize ulaşabilirsiniz.