EN İYİ ESKRİM KURSLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ ESKRİM KURSLARI

Eskrim; kılıç vb. aletler ile yapılan sporun adıdır. Kılıç gibi uzun ama rakibe zarar vermeyen, esnek yuvarlak uç gibi özellikteki aletler kullanılır. Kullanılan kılıcın uç kısmında düğme vardır. Bu düğme karşı tarafa değdirilmesi için bulunur. Metal yapıdadır. Eskrim sporunun tekniği defans ve ataktan ibarettir. Atak ve defans için standart kurallar geçerlidir. Türkiye de eskrim sporu genellikle kılıç sanatı olarak bilinmektedir. Karşılıklı iki rakip arasında geçen çekişmeli düellodur.

Eskrim sporu ülkemiz için yeni bir spor dalıdır. Ancak hız, kuvvet, tepki verme, olaylar karşısında karar verme ve uygulama gibi bedenin farklı bölgelerini geliştiren ve koordine eder.

Eskirim sporunda kullanılan kılıca benzer aletler şunlar:

  1. Epe
  2. Flöre
  3. Kılıç
Birbirinden farklı yapıdaki bu aletlerin eskrimde farklı stratejileri mevcuttur. Ancak eskrimin yapıldığı düello alanı, belirlenen kurallar ve puanlama aynıdır. Rakibe zarar vermeden yapılan düellolarda kılıca benzer aletlerin ucundaki metal butonu rakibin vücudunda belirlenen geçerli alanlara değdirerek puan kazanmaktır.

Heda Pilates

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Demetlale Mahallesi 407. Cadde No: 4 / B Yenimahalle - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Atılım Basketbol Akademi

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi Atılım Üniversitesi Spor Salonu İncek-Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Spor Mektebi Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi Başkent Bulvarı 2372. Sokak No:2 (Botanik Metro Durağı) Batıkent Uğur Okulları Yenimahalle - Ankara

Fit Life Gym

Keçiören

devamını oku... Adres: Yükseltepe Mahallesi 2107. Cadde 3/l Keçiören - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Başkent İz Spor Kulubü

100. Yıl

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1539. Sokak No:12 (Berfo Ana Parkı İçi) 100.Yıl - Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara


Epe: rakibin koruyucu ve özel giysilerini yıpratmadan veya yırtmayacak kadar keskindir. Epeyi rakibe karşı kullanırken sadece uç kısmını temas ettirmek gerekir. Epe ile saldırı yaparken rakibin gövdesinin herhangi bir noktasına temas ettirilebilir. Mesela, bacak, baş, kol gibi. Eskrim düellosunda iki oyuncu aynı anda atak yaparsa ve bu hareketleri sayı kazandırıyorsa sayılar taraflara verilir.

Flöre: flörenin ucunda buton vardır. Ataklar sadece rakibin vücudunda geçerlidir. Uzuvlara yapılan ataklar geçersizdir. Mesela kol, bacak, baş gibi. Her iki taraf aynı anda atak yaparsa bu anda sadece saldırı üstünlüğünü elinde tutan taraf puanı kazanır. Puan kazanmak için karşı tarafa yanıltıcı hamleler yapılabilmektedir.

Kılıç: kılıç bilindiği gibi ince, yassı ve düz şekle sahiptir. Eskrim sporunda kılıç yarışmacıya puan kazandırabilmesi için ataklarını kılıcın uç ve yan bölgeleri ile yapması gerekir. Aynı zamanda eskirim kılıç düellosunda ataklar rakibin sadece belden yukarısı için geçerlidir.

Kılıç düelloları için sadece erkek sporcular için yapılır. Epe ve flöre düellolarında hem kadınlar hem de erkekler yarışabilir.

Eskrimde Kullanılan Silahlardan Korunmak İçin Ne Giyilir?

Eskrimde kullanılan silahların keskin olmadığını belirttik. Ancak olası riskleri de önlemek ve tedbir amaçlı özel kıyafetler giymeleri gerekir. Bu özel kıyafetler:

Telden yapılmış maske ve kafayı kapatacak şekilde başlık. Başa uygulanan ataklardan kafayı korumak için takılır. Kılıç ve epe Kafayı hedef alan düellolardır.

Yelek. Bedeni gelen saldırılar da korumak içindir.

Ceket. Kalın ve yırtılmaz bezden yapılmıştır. Yeleğin altına giyilir. Ve vücudun üst kısmını sarar.

Eller de unutulmamaktadır. Hem kılıcı rahat tutmak hem de ataklardan korunmak amacı ile takılır.

Bacakları korumaya yarayan pantolon giyilmektedir.

Ayakkabılar da eldivenler gibi yumuşak olmalıdır.

Eskrim spor düello süresi altı dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşir. Bu altı dakika içerisinde hangi taraf 5- 10 arasında tuş olursa düello biter. Yani tuş diye tabir edilen eskrim teriminden anlamamız gereken rakibe – ile 10 gibi sayı aralığında kılıç, epe, flöre gibi silahlardan biri ile temas edilmesidir. Yani dokunmaktır.

Ankara'daki en iyi eskrim kursları, eskrim gibi henüz çok yenisi olduğumuz farklı bir spor dalını meraklıları için tanıtmak ve öğretmek amacı ile hizmete açılmıştır. Öğrenmek isteyen bütün Ankara halkı davetlidir. Eskrim sporu kadınların ve erkeklerin yapabileceği bir spor dalıdır. Güç gibi ağırlık ve sertlik gerektirmeyen eskrim sadece silahın hedefe ulaşması için esnek ve hızlı olmak gerekir. Ankara'daki en iyi eskrim kursları eskrim için gerekli olan bütün özellikleri dersler boyunca kazandırmaktadır. Mesela esneklik, hızlı hareket etme gibi.

İnsanların teknolojiye esir olması ile yalnızlaşmaya ve hareket etme yetilerini kısıtlamışlardır. İnsanlar arasında bu durum olağan gibi karşılanmaktadır. Ancak doktor başta olmak üzere uzmanlar artan hastalıkların temelinde hareketsizlik gibi nedenlere bağlamaktadır. Ankara'daki yetkililer, insanların spora olan ilgilerini yeniden kazandırmak ve sosyal dünyadan kurtarıp gerçek dünyaya ilgilerini çekmek için eskrim gibi farklı sporlar için yeni ve geniş kapsamlı hizmetler geliştirmeye başlamıştır. Eskrim kursları bunların en başında yer almaktadır. Ankara'daki eskrim kurslarının modern çizgilere sahip olması ve modern eskrimi içeren dersler ile amacına ulaşmaktadır.

Ankara'daki eskrim kurslarının kapasitesi, büyüklüğü, fiyatı, uygulanan indirim fırsatları, özel ders programları ile esnek ve dinamik yapıdadır. Eskrim kursuna ayak uydurmakta zorluk çeken çalışanlar veya okuyanlar için esnek yapıdadır. Dinamik yapıya sahip olması gerek hocaların gerekse mekân tasarımları ile her dönemde kendini yenilemesi ile mümkündür.

Ankara'daki En İyi Eskrim Kurslarında Bireyler Neler Kazanır?

Adalelerin çalışmasını sağlayan egzersiz çalışmaları vardır. Böylece ataklardan vücudu geriye çekmek ve atak yapabilmek için vücudu ileri götürebilmek için vücudun adalelerini kullanmak gerekir. Vücuda esneklik kazandırır.

Yine defans ve atak hareketlerinde sık kullanılan çeviklik ile vücut hantal yapısından kurtarılarak tam bir dinçlik kazanır.

Ankara'daki en iyi eskrim kursları ile grup dersleri veya ikili çalışmalar ile insanların sosyalleşme imkânı sağlanır. Böylece yalnızlık, depresyon gibi bunalımlı ruh hallerinden kurtulur. Rahat bir psikolojiye kavuşmak çok kolay.

Yüksek oranda hareket ederek vücudun fazla kilolarından kurtulması kolaylaşır. Çünkü hareket etmek için düzenli nefes alıp vermek sayesinde bol miktarda oksijenin alınması kan dolaşımını güçlendirir. Böylece besinlerin daha kolay yakılmasını sağlar ve depolanarak yağa dönüşmesini engeller.

Kişinin düellolar esnasında doğru hamleyi belirleme ve uygulamada karar verme yeteneğini geliştirir. Bu durum aynı zamanda günlük hayatta işlerin planlanması gibi süreçlere yardımcı olur.

Dokunma hislerini geliştirerek sezgileri güçlendirir. Böylece baştan aşağı ve psikolojik olarak kişiyi geliştirir.