GECESİ AYRI GÜZEL GÜNDÜZÜ AYRI GÜZEL ANKARA' NIN

blog yazısı ekle !

GECESİ AYRI GÜZEL GÜNDÜZÜ AYRI GÜZEL ANKARA' NIN

Ankara sıkıcı şehir, çok monoton yer derler de peki bu Ankara'nın insanı nasıl yaşıyor, buralarda hiç düşündünüz mü ? Sıkıntıdan patlayan beş milyon kusur insan nasıl yaşıyor bu Ankara'da sıkıla sıkıla mı? Tabi ki hayır, bir şehri gezmeden önce mutlaka sağdan soldan, gidenden görenden, bilenden bilmeyenden hatta internetten bakarız. Ben buraya gidiyorum fakat ne yenir ne içilir nereler gezilir. Aslına bakarsanız size internette bulabileceğiniz bilgilerden de faklı bir şeyler lazım çünkü hepsi aynı klişelerden bahsediyor.

Bir çok yeri var Ankara'nın gidip gezilecek Anıtkabir'i meşhurdur mesela ya da Atakule alışveriş merkezi tüm Ankara resimlerinin olmazsa olmazı olan Ankara diyince de en çok akla gelen iki şey Kızılay'ı vardır birde sanki tek alışveriş yeri orasıymış gibi gelen ilk oraları sorar. İstanbul'un Taksim'i derler kendilerine başka türlü anlatamazlar tabi ki de ama Ankara bu kadar da kötü bir yer değil. Yani çok da anlatıldığı kadar sıkıcı bir yer değil.



Alternatif mi Yok Dediler ?

Ankara'nın gecesi ayrı güzeldir, gündüzü ayrı bir İstanbul kadar olmasa da gece hayatı da oldukça renklidir. Bu şehir tam anlamı ile gizemlidir. Korkutmaz başka yerler gibi ana gibi geleni sarmalar. Gece de gezsen gündüz de yapacak alternatiflerin o kadar çok ki.

Ankara' nın kültürü de farklıdır, insanı da öyle her yerde bulamazsın buranın insanını mesela memur kentiyiz biz bunu kabul ediyoruz. Limanımız yok büyük ticaretler yapacak yada çok büyük tarihler, saraylar da barındırmıyoruz kentimiz de gösterişimiz ihtişamımız kendimize. Turistte çok çekemeyiz o yüzden kendi kendimize yeten bir kentiz. Ama bizimde kimsede olmayan siyasetimiz var mesela tüm bakanlıklar Türkiye Büyük Millet Meclisimiz var. Ciddi bir kentiz de aynı zamanda vefalı ana diye boşuna demiyoruz Ankara 'ya bir kadın gibidir.

Şu Ünlü Kızılay'da Ne Varmış ?

Neresinde ne olduğu bellidir. Kaybolmazsın Ankara'da o sana hep yolunu gösterir. Ankara'nın neresinde olursan ol mutlaka yolunun çıkacağı yer Kızılay'dır. En kalabalık yerdir ve her kesimden de insanı vardır. Ankara'nın kalbidir Kızılay kafesi de vardır, restoranı da cebi dolu adama da yer vardır, öğrenci adama da herkesin kendine göre takılabileceği yeri vardır. Mesela Kızılay'da geceleri kaldırımı dolduran ihraç fazlası malları satan işportacı abileri vardır. Gelin gibi ışıklarla süslenmiştir geceleri ve seni bekler en güzel anını gör de alışverişe işportadan devam et diye. Mağazaların da önünde olur bu işportacı abiler kimse de az öteye git demez çünkü herkes kendi ekmeğini yer bilirler.

Kızılay sıra sıra mazaları pasajları ile de çok ünlüdür. Karanfil Pasajı vardır metalci ve rocker kardeşlerimize en asi deri bileklikleri ve bluzleri sunar. Gümüşçüler vardır bir de liseli aşıkların gidip hemen iki yüzük alıp aralarında söz taktıkları yada sevgilisine aşkını anlatan kolyeler bir de dövmecileri tabi ki. Kitapçılar pasajlar hep oralardır. Tütün satan mı, 10 TL lik gözlükler mi, kapıda durum değnekçi misali fal 10 TL kahve bedava diyen gençler mi. Kafeleri, hep doludur, günün her saati tüm ihtiyaçlarını Kızılay'da karşılayabilirsin. Güven Park vardır, eskiden güvercinleri yemlediğimiz, belki bir arkadaşımız ile belki sevgilimiz ile buluştuğumuz. Sevgililer, annelere çiçekte vardır. Ankara'nın ve Kızılay'ın en göbeğidir.

Sevgilimi Koluma Takarım Bahçeli'de Üç Beş Tur Atarım

Bahçelievler ; yine hemen hemen her kesimin takıldığı, barların ve butiklerin ağırlıklı olduğu, sokaklarında arabaların milim milim hareket ettiği, sıra sıra kafelerin olduğu ve genelde üniversite öğrencilerinin takıldığı bir yerdir. Üniversitelere en yakın ve en çok takılmaktan keyif alınan yerdir. Bir Kızılay kadar olmasa da Bahçeli 7. cadde de Ankara'nın en güzel yerleridir. Işıl ışıl sokaklarda gece gündüz her an yapacak bir şeyler vardır. Mesela bir pasaj gibi girdiğiniz ve romanların olduğu eğlencenin doruklarına çıkabileceğiniz harika bir yer vardır. Yıkılır Ankara buralara çünkü eğlenmeyi bilir Ankara'lılar hele bir de müzik bulursa Ankara'lı o zaman gör bak o sokaklar nasıl şenlenir.

Olmadı Birde Tunalı Yaparım ?

Hele bir de Tunalı Hilmi Caddemiz var bizim Kızılay'dan az yukarıda Kuğulu Parkı vardır bizim Tunalımızın etrafı kafe ve butik ağırlıklı yine bilinen markaların boy gösterdiği ve kasada sıra gelsin diye kamp kurulacak yerlerdir. :) Kuğulu Parka geldin mi simidini, çayını alıp kuğuları izlemezsen Tunalı' yı da gördüm deme.

Gördüğünüz Gibi Çok da Takılasıyım

Alışveriş Merkezleri ile ünlü olan Ankara'nın Tunalı 'da da Karum Alışveriş Merkezi vardır. Bizim alışveriş merkezlerimiz saymak ile bitmez öyle kolay kolay ama gelen her misafirimizi sanki hepsi birbirinden farklı gibi götürürüz hepsine. Belki de oralardan dolayı sıra gelmemiştir, Eymir Gölü'nde yürüyüş yapmaya, bisiklete yada Atv'lere binmeye, Karagöl'de piknik yapmaya, Gölbaşında bir restoranda çilingir sofrasına, belki bir Beypazarı'nda 80 kat baklava yemeğe, güveçlerde lezzetler tatmaya ardından Hıdırlık Tepesine çıkıp semaverde şöyle tavşan kanı bir çay içmeye, Yaşayan Müze de gezerken oranın konaklarının ve yaşamının kültürünü anlamaya, Beypazarına gitmişken Nallıhan yolu üzerinde bir de Kuş Cenneti diye bir yer var ki izlemeye doyamayacağınız rengarenk çiçekler çeşit çeşit kuşarın olduğu doğa harikası bir yer. Bu bölge kuş gözlemciliği yapan bir çok meraklısının ziyaretine açık bir yerdir.

Ankara'ya Kadar Gelip Bir Şİfalanmadan Bırakmayız.

Ankara'nın Ayaş'taki bahçelerden sebzeleri dalından kopararak almaya, şöyle güzel bir hamam keyfi yapıp şifalanmaya. Şifalanmak demişken Kızılcahamam 'ı unutmamak lazım adı üstünde hamamları ile meşhurdur. Suları şifaları havası yumuşak, insanı misafir perverdir, Bir de Kızılcahamam Soğuk Su Milli Parkı var ki tam ailece piknik yaparak dinlenebileceğiniz bir yer.

Bizde Bir Parklar Var Ohooo ...

Yaz akşamlarında Ankara Botanik Park'ında yürüyüşler yaparak günün stresini atmaya ki Ankara'nın ortasında tüm o gri şehre renk veren yeşillikleri de görmek lazım belki termosta çayını, yanına çekirdeğini alıp gidersin. Kurtuluş Parkı'nda buz pateni yapabilirsin mesela yada yine çayını alıp gidip oturabileceğin akşam yemeğini hazmını kolaylaştırmak adına yürümek isteyeceğin bir yerdir. Hazır parklardan bahis ederken söylemeden edemeyeceğimiz. Seymenler Parkımız var bizim yine yemyeşil ağaçlar arasında yürüyebileceğiniz. Aileniz ile gezip eğlenebileceğiniz bunca yer sadece ufak ilk akla gelenler.

Ankara'nın Gençlik Parkı'nı duymayanlar var mıdır bilmem ama görmeyenin görmesi gereken bir yer Ankara'nın Ulus'taki bu parkı ailelerin havuz etrafında çayını içerken çocukların, gençlerin hatta yetişkinlerin de kullanabileceği Ankara'nın en eski lunaparkıdır. O dönme dolaba bindin mi tepeden bütün Ankara ayaklarının altında kalıyor. Işıl ışıl gelin gibi süslü yine bu gece, senin için süslenmiş.

Müze de Verelim Ablalarım/ Abilerime

Ankara' ya gelip de muzeleri görmeden gitmek olmaz . Ankara Hava Kurumu Müzesi, Etnografya Müzesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi gibi daha birçok müze var. Ayrıca buralara kadar gelip de Tarihi Ankara Evlerinizi gezmeden gitmek asla ama asla olmaz Hamamönü' ne gidip buradaki Ankara evlerini de gezmeden gidilmez. Ankara Kalesi ve etrafındaki ziyaret ve camii olan Hacı Bayram Veli Camii 'ni de gezmeden gitmek olmaz.

Hamamönü demişken oranında gerek ramazan da eğlenceleri gerekse gece gündüz eğlencelerine doyum olmaz Ankara 'da bir akşam yemeğinizi de Hamamönü ' nde yemeden gitmeyin deriz. Belki de Atatürk Orman Çiftliğinde kokoreç, köfte, mideye de yemek isteyebilirsin. Buralar kültür hep buram buram Ankara kültürü ...