EN İYİ CİMNASTİK KURSLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ CİMNASTİK KURSLARI

EN İYİ CİMNASTİK KURSLARI

Cimnastik, estetik ve sistematik hareketlerin bileşimini ifade eder. Aletli yapılabildiği gibi aletsiz hareketleri de içermektedir. Amaç kişinin vücut yapısını düzelterek fit bir görüntü kazandırmaktır. Ayrıca esneklik ve dayanıklılık kişiye kazandırdığı avantajlardandır. Cimnastik egzersizleri veya müsabakaları için kapalı spor salonları tercih edilir.

Bugünkü cimnastik sporu, ortaya çıktığı dönemlerden bugüne değişerek gelmiş ve bildiğimiz jimnastik sporu olmuştur. Aslında cimnastik eski yunanlar arasında bedensel antrenman olarak görülmüştür.

Cimnastik hem spor amaçlı hem de tedavi amaçlı yapılmaktadır. Özellikle cimnastiğin tıbbi ve eğitim cimnastik dalları tedavi yöntemi olup tıp dünyasında yerini almıştır. Kısaca cimnastik estetik hareketler ile yapılarak sanatsal olduğu kadar tıbbi jimnastik dalı ile sanattan çok uzaktadır.

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Atakule Spor Akademisi

Çankaya

Serüvenimiz 2005 yılında Çankaya Spor Kulübü adı altında başlayıp, 2009 yılından itibaren Atakule Basketbol Akademisi olarak devam etmektedir. 6 – 17 yaş aralığında öğrencilerimize basketbol, voleybol, jimnastik ve futbol branşlarında hizmet vermekteyiz.

Çocuklara, dostluğu, iyi iletişim kurmayı, takım ruhuyla çalışmayı, paylaşmayı, spor yapmanın disiplinini aşılayarak, hayatlarının her alanında kullanabilecekleri bir yaşam tarzı kazandırmayı amaçlamaktayız.

Atakule Spor Akademisi olarak; küçük yaşlarda disiplinli hareket etmeyi, takım içinde var olmayı tecrübe eden çocukları, ilerde seçecekleri mesleklerde de bir adım önde olma düşüncesiyle yetiştirmekteyiz.

Antrenman faaliyetlerimizin dışında öğrencilerimizin ders çalışmaları ve kitap okumaları için zaman ve mekan yaratmaya çalışarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz.

Kulüp takımlarımızın düzenli olarak yurt dışına turnuvalara katılmaları, çocuklarımızın hem eğitimsel hem de kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özel turnuvalarda ve resmi altyapı liglerinde lisanslı oyuncu olarak oynamalarına imkan sağlayarak, 15 kişilik antrenör kadromuzla, çocuklarımızı kendine güvenen, takım ruhuyla hareket edebilen, paylaşmanın gücünü anlayan ve spor disiplini kazanmış bireyler haline gelmeleri için çalışmaktayız.
devamını oku...
Adres: Çankaya

Cat Sports

Beştepe

devamını oku... Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Çaba Akademi

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Macun Mahallesi 201. Cadde No:3 Yenimahalle-Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Spor Mektebi Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi Başkent Bulvarı 2372. Sokak No:2 (Botanik Metro Durağı) Batıkent Uğur Okulları Yenimahalle - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

All Time Fitness Club

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3253 Cadde No:4 Crystal Towers E Blok Yaşamkent-Ankara


Cimnastik Çeşitleri Nelerdir?

Cimnastik, aslında çok genel bir başlıktır. Detaylarına bakıldığı zaman aslında farklı isimler altında çeşitlendiğini görebiliriz.

Cimnastik, yapılış amacına ve kullanılan malzemelere göre farklı dallara ayrılmıştır. Bu ayırımın yapılmasında zamanın etkilerini de görebiliriz. Jimnastik çeşitleri nelerdir hakkında detaylı inceleme yapalım:

  • Artistik cimnastik: sanatsal figürlerin ön planda olduğu jimnastik dalıdır. Eski adı aletli cimnastiktir. Erkeklerin ve kadınların kullandığı aletler farklı sayıda ve isimler ile anılmıştır. Erkekler artistik cimnastikte kullandığı malzemeler şunlardır: barfiks, halka, kulplu beygir, paralel, atlama beygiri, yerdir. Toplamda altı tanedir.
    Kadınların kullandığı artistik jimnastik malzemeleri şunlardır: kız paraleli, asimetrik paralel, yer, denge, atlama beygiridir. Toplamda beş tanedir.
  • Ritmik cimnastik: bu jimnastik çeşidinde ritim ön plandadır. Yani müziğin hareketler ile harmanlanarak görselliğin zirvede olduğu ritmik cimnastik; müzik, bale, oyunculuk gibi sahne sanatlarını içerir. Doğduğu yer İsveç'tir. Artistik cimnastiğe göre sadece bayanlar içindir. Böylece kadınlar arasında yapılır. Ülkemiz için oldukça yeni bir jimnastik çeşididir. Özel kurallara sahiptir. Ayrıca en belirgin özelliği kullanılan malzemeler her yıl değişmektedir. Kullanılan malzemeler arasında: ip, top, kurdele, lobut, çember vardır.
  • Genel cimnastik: cimnastik çeşitleri içerisinde görsellik ön planda olan spordur. Ülkeden ülkeye göre benimsenen kurallar farklılık gösterir. Sporcu, müziğin ritimlerine eşlik ederek çeşitli malzemeleri kullanıp dans edercesine yaptığı bir cimnastik çeşididir. Sporcunun Rahat hareket edebilmesi için spor kıyafetleri giyerler. Hem erkekler hem de kadınların yapabileceği bir jimnastik çeşididir. Kadın grup- erkek grup- karma gruplar şeklinde gruplar oluşturulur. Bu cimnastik çeşidinde iki farklı hareket sistemi vardır. Birincisi standart hareketler, diğeri de sporcunun yeteneklerini ve esnekliğini izleyicilere sergilemek için kendi oluşturduğu hareketlerdir.
Ayrıca atletizm öncesi cimnastik, oda cimnastiği, cambazlık cimnastiği, düzeltici cimnastik vb. cimnastik çeşitlerini de sayabiliriz.

Cimnastikte Kullanılan Hareket Çeşitleri

Cimnastik, hem fiziki gücü artırma, geliştirme, esnekliği artırma, hareket eden kas sayısını artırma hem de zıplayış, koşu, yürüyüş, atlayış, salınış gibi koordineli hareketler yapılmaktadır. Gerinme hareketleri ve duruş hareketleri temel sistemin bir parçasıdır.

Erkeklerin yaptığı cimnastik müsabakaları popülaritesi artarak seyirci kitlesi her geçen gün artmıştır. Ardından kadınlar da jimnastik müsabakalarına dahil olup evrensel bir yarışmaya dönüştü.

Ülkemizde de giderek yaygınlaşan cimnastik sporu, büyük küçük herkesin severek yaptığı bir aktivite olmuştur. Böylesine uluslararası sahalarda yapılan, farklı teknik ve desteğe ihtiyaç duyan cimnastik ülkemizde de özellikle Ankara da en iyi cimnastik kursları hizmete sunmaktadır. Böylece insanların cimnastik adına öğrenmek istediği her şey Ankara'daki en iyi cimnastik kurslarında bulabilirler.

Cimnastikte Kullanılan Teknikler Nelerdir?

  • Pandül sallanması: cimnastikte yapılan ısınma hareketlerindendir. Ayaklar boştadır, eller malzeme tutulur ve gövde sallandırılır. Sol kol ve sağ kol sırası ile çekilir. Gövde de ardından sağa ve sola doğru boşluktadır.
  • Serçe kavrayışı: vücudun sağlam bir şekilde asılmasını sağlayan tutuş pozisyonudur. Baş parmak diğer parmaklar ile birleşmesidir.
  • Alıştırmalar: vücudu sürekli olarak sallandırmak, kol ve bacaklara gövdenin yükünü taşıttırmak gibi zor hareketlerin ardından vücudun dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bunun için vücudu yormadan basit alıştırmalar yapılmalıdır.
  • Maymun yürüyüşü: dizleri bükmeden ayakların yanı sıra eller ile yürümedir.
  • Omuzda tutuş: dirsekler yeri görecek şekilde kolların bükülerek eller ile omuzları kavramaktır.
  • Tavşan sıçraması: yerde ya da jimnastik malzemesi üzerinde yapılır. Çömelmiş halde bulunan vücut, iki el ve iki ayakla birlikte art arda sıçramaktır. Böylece sporcu ilerleyebilir.
  • Aralık: grupça yapılan cimnastik çeşitlerinde sporcular arasında bulunan boşluktur.
  • Yaylanma: esneme ve kasılma hareketlerinin seri şekilde yapılmasıdır.
  • Halka: cimnastik hareketlerine konu olan bir malzemedir. Yapısı halatların ucunda asılı duran halkalardır.
Yukarıda bahsettiğimiz teknikler cimnastiğin çeşitli dallarında uygulanabilir. Ve bizim bahsettiğimiz sadece birkaçıdır. Daha sayamadığımız birçok teknik ve kural vardır. Ülkemiz için yeni olan cimnastiği öğrenmek isteyenler için en iyi seçenekler Ankara'dadır. Cimnastik hakkında bilmek istediğiniz veya uygulamalı olarak derslere katılmak isteyenleri Ankara'daki jimnastik kurslarına davet ediyoruz. Ankara'daki en iyi cimnastik kurslarında verilen birebir veya grup dersleri ile bu spor dalında ilerlemek mümkündür. Ankara da en iyi cimnastik kurslarının en büyük özelliği hobi amacı başlanan cimnastik sporunda gerek ülke içi gerekse ülkelerarası başarılı sporcuların yetiştirilmesidir.

Ankara'da zamanını farklı aktiviteler ile değerlendirmek istiyorsanız veya çocuğunuzun teknolojinin esiri olmasından kurtarıp daha fazla hareket etmesini istiyorsanız cimnastik öğrenmesine teşvik etmelisiniz. Cimnastiği sevdirmek ve tanıtmak Ankara'daki en iyi cimnastik kurslarında bulunan uzmanların işidir. Böylece çocuğunuzun küçük yaşta farklı kültürlerin sporu ile tanışmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda teknolojinin esiri olarak yaşayan nesillere dur demek ebeveynlerin gayretine bağlıdır. Ebeveynlerin yapması gereken cimnastik gibi bedeni ve zihni geliştiren sporlara yönlendirilen çocukların zamanını iyi değerlendirmesine bağlıdır. Bunun için Ankara'daki en iyi cimnastik kursları ebeveynlere yardımcı olacaktır. Hem danışma hem de öğrenme sürecinde bilgilendirme ile çocukların ve ebeveynlerin rasyonel bilgi sahibi olması sağlanır.